Easy Blog Tricks


camarputih06@gmail.com..

tinggalkan link blog anda di bawah untuk di masukkan dalam list blog CamarPutih..Linkkan juga blog Camar Putih di blog anda.

jom merapu di sini

Followers

24.4.12

VIDEO BEST : USTAZ AZHAR IDRUS 'PAKU' ULAMA MUDA UMNO ISU ZIKIR IMAM SYAFIE SESAT!!

11 comments:

Anonymous said...

syurga Firdaus adalah tingkatan syurga tertinggi dari 7 syurga...sebagai rakyat biasa memang tak layak pon untuk memduduki syurga firdaus...Waullahu'allam.

Anonymous said...

bodo

Anonymous said...

bodo ustaz ni..blajo dok abis..sibuk cr hal bende mcm tu..yg isap dadoh, kocak dok care..akhir zamang

askar melayu Dzul said...

mungkin 2 ustaz yg muda tu tak paham zikir tu adalah taubah dan mungkin mrk seorg insan yg tak perlu bertaubat disbbkan dia merasakan betul perjlnnan hidupye.Sebagai seorg yg cari mkn dlm bidang dakwahni dia perlu study dulu bab zikirluAllah ni.Kita berzikir pd Allah adalah disbbkan 'tawaduk' takut pdye supaya dpt melindungi kita di 'dunai&akhirat'

askar melayu Dzul said...

mungkin 2 ustaz yg muda tu tak paham zikir tu adalah taubah dan mungkin mrk seorg insan yg tak perlu bertaubat disbbkan dia merasakan betul perjlnnan hidupye.Sebagai seorg yg cari mkn dlm bidang dakwahni dia perlu study dulu bab zikirluAllah ni.Kita berzikir pd Allah adalah disbbkan 'tawaduk' takut pdye supaya dpt melindungi kita di 'dunai&akhirat'

walkstar said...

bukan sekadar ustaz,kalau ulama tapi berpaksikan umno,memang majoritinya adalah umpama lembu bangang,segala percakapannya adalah berdasar kupasan untuk menjaga periuk nasi walaupun berlawanan dengan quran dan sunnah,bodoh nak mampus dorang nih!

Anonymous said...

Adoyaiii..
Inilah namanya bila ilmu berada ditangan org yg bodoh..habih disuruhnya org ikut bodoh mcm dia..
Syair imam syafie tu adalah sejujur-jujur kerendahan diri..
Namapun syair taubat..
Payah la klu tafsir syair ikut gaya ustaz muda mcm ni..
Sapa x mau masuk syurga..semua org mau..
Nk bahas pun kenalah faham isi dan sifat syair tu..
Bongok..
Ni la yg nabi dok kata akhir zaman nti akan ada anak2 muda yg akan mencela umat sblmnya...
Ustaz muda ni la cthnya..
Tobat la ustaz muda oiii..
Hang baru b.a jer..
Berapa ribu hadith yg hang hafal dh smpai nk kondem imam Mujtahid..
Sedar2 diri la yaaaaa...

Anonymous said...

semua hok wi ceramah hok dengor,hok complen dok tau mende?hok betui2 faham duk diam takmbuh goyak kebenaran.kalu ikut logik macam2 boleh kabor,contohnya syair tu sape yang sampaikan,dimana atas sebab ape dan alasannya,sebab tiap2 syair ada sebab dan tiap2 sebab ada bab2 atau babak2 dan bab yang betul tapi bile dibabakkan tidak kesampaian, maka kebenaran tidak hadir dihati seseorang yang belum pasti faham malahan tahu ape yang didengarinya.fikir2lah dan tanyalah ustaz2 jangan buat andaian bukan2

Anonymous said...

ustaz2 muda yang ilmu sekangkang kera nak ulas pasal imam besar..bercakap lebih kepada emosi, ilmu kurang isi..

keyboardist said...

dalam kitab mana imam as syafie menukilkan zikir/syair tu? mcmana anda semua boleh yakin zikir tu milik beliau? senang-senang menuduh zikir tu milik beliau, padahal xde bukti pun.

Adi Aizuddin said...

tidak pernah ditemukan bait2 "aku tak layak ke syurgamu" dan tak ditemukan dalam mana-mana kitab hadis khutub sittah....juga tak ditemukan dalam Kitab Al-Umm, Ar-risalah, Al-Diwaan karya imam syafie....dalam kitab-kitab mazhab syafie juga tak ditemukan....persoalannya, bagaimana mengamalkan sesuatu tanpa dalil dan nas? Adakah berdusta atas nama imam syafie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...