Easy Blog Tricks


camarputih06@gmail.com..

tinggalkan link blog anda di bawah untuk di masukkan dalam list blog CamarPutih..Linkkan juga blog Camar Putih di blog anda.

jom merapu di sini

Followers

22.9.09

JEMPUTAN KE MAJLIS PERKAHWINAN!!


Alhamdulillah..Segala perancangan yang di rancang semua berjalan dengan lancar..Kebetulan mak dengan ayah saya mengambil pengalaman ketika menguruskan majlis kakak saya sebagai panduan..Jadi tidaklah serumit macam pertama kali majlis menyambut menantu di rumah saya ini.

Lagi bertambah bersyukur, bakal mak dengan bapa mertua saya tidak ‘sekepoh’ dan ‘tidak banyak songeh’ sangat. Soal hantaran, awal-awal lagi mak mertua saya katakan buat setakat yang termampu.

“Mak tidak mahu susahkan anak-anak mak..yang penting segalanya berjalan dengan lancar dan elok”.

Adushh!!beruntung gue dapat mak mertua macam ni!!

Tambahan pulak sebelum menjadi menantu yang sah, dia dah berbahasa ‘mak’!

Bapak? Lagi jadi ‘anak bapak’ !!

Amacam best tak mak dengan bapa mertua saya!

Alhamdulillah..saya bakal menjadi sebahagian dari jiwa mereka..

Segalanya di mudahkan. Tidak mahu di rumitkan. Soal mas kahwin, hantaran, walimah dan sebagainya, semuanya di bincang dan di susun untuk di permudahkan.

Bukankah kerana Islam agama mudah!

Ayah dan mak saya pula senang dengan bakal menantu mereka. Biasala dapat title ‘Dr’ bergelar ‘Hafizah Quran’!! Ibu bapa mana yang tidak bersetuju!

Kebetulan bakal isteri saya pula seorang yang cukup peramah. Pandai bergaul dengan orang tua.

Pandai mengambil hati..

Pandai memasak..

Seorang yang pandai.. Huhu..

Penyabar dan sebagainya..

Mana saya tahu? Adush..mestilah buat ‘spot cek’ dan ‘ops lalang’ dulu dol!

Pendek kata, ciri yang di sarankan oleh hadis nabi, hampir saya temui dalam dirinya.

Kerana saya yakin padaNya. Dia merapat dan mendekatkan bakal isteri dengan jiwa saya, serapat istikhoroh saya kepadaNya..

Dan saya yakin, bakal penguat jiwa dan diri saya juga bakal menerima saya seada dan sewujud diri seorang manusia biasa..

Alhamdulillah..saya berdebar dalam menghitung tarikh yang penuh keramat dan bersejarah dalam hidup saya.

Doakan moga masjid yang bakal saya pasakkan ini, sekukuh dan seindah Masjidil Nabawi.

Dengan itu, saya menjemput semua sahabat-sahabat dan mereka yang mengenali diri untuk bertandang ke teratak buruk Bonda dan Ayahnda saya yang beralamat seperti berikut :

No 20 Jalan Todak,
Taman Sri Tenggara, 34200 Parit Buntar, Perak.

“ Awis..Awis..bangun..dah suboh..”

Adush!!!!!!Saya mimpi rupanya!!!!Rasa macam betul pulak!!

Maafla, ramai sangat sahabat-sahabat saya bakal mengakhiri zaman bujang mereka, so terbawa-bawa dalam mimpi saya la pulak!!

HUHUHUHUHU…Rupanya ‘Jemputan Kahwin’ dalam mimpi …

15 comments:

AnjeRuby a.k.a Kak Abell said...

mimpi ke berangan? hehe...insyAllah, x lama dah tu.. =)

aishah jauhara said...
This comment has been removed by the author.
sayangibu said...

koya la plak abg kita ni. dengan mantan ami... ke. hehehehe

just-call-me-haiza said...

cis! suspen betol. nsb baik bc entry sampai abes. pray ur dream comes true lah. slamat ... utk kamooo. haha

aishah jauhara said...
This comment has been removed by the author.
aishah jauhara said...
This comment has been removed by the author.
^inas^ said...

hahha.

mimpi yg ade hikmah tu.insyaAllah.

Ina NaiLofar said...

Salam ziarah perdana...

Tmn Sri Tgara???sy ada kwn dok situ...hehe

aishah jauhara said...
This comment has been removed by the author.
NuRhAnIsAhSaFiAnShAhNuM said...

hehe..
kelakar baca cerita ni..
moga2 saudara dapat jodoh mcm dlm mimpi tu..amin.. =)

Anonymous said...

doa jodoh terbaik la..

arulz said...

tahap dh wajib la nih...mimpi plak ni..hehe

alfaqir_ilAllah said...

MasyaAllah. Ingt'n serius. Mg d'pertemukan jodoh dgn pemilik cnta Allah.

Anonymous said...

ish3..ingt btoi la..wat suspen je..insyaAllah mga dipertemukan dgn insan yg mencintai Allah sepertimana cintamu padaNya..amiin..

lily_mawar said...

Pada mulanya saya baca dgn tersenyum2 tumpang bahagia,tiba2 senyuman saya terhenti ... lerrr, dia mimpi rupanya ... Al-kisahnya ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...