Easy Blog Tricks


camarputih06@gmail.com..

tinggalkan link blog anda di bawah untuk di masukkan dalam list blog CamarPutih..Linkkan juga blog Camar Putih di blog anda.

jom merapu di sini

Followers

11.5.12

VIDEO : MAMAT USTAZ NI, SEMUANYA DI KUTUK..PAS, TOK GURU, BERSIH 3.0..



saya cuba dapatkan maklumat siapa 'mamat ustaz'ni dari kawan-kawan..hasilnya seperti berikut..


 " Ni ust syed faiz, dulu mengaji mahad muhammadi,.,,kata kawan2 dia yg kt mahad muhammadi, dia ni problem time kt maahad lagi..bukn jenis mengaji kitab mane pun..tp duk hentam orng. Skrg kt mesir antara tenaga pengajar MALTAF,orang kuat MALTAF(Majlis Al-Azhari Li Tafaqquh Fiddin).Kalau nk ikot ilmu tak layak pun nk mengajar orang(kata ustz2 kt sini). Tmpt dia mengjar kt video tu kt bangunan MALTAF di hayyu sabie',kaherah,dpn bait hasanah. Memang hentam PMRAM,psatuan2,n PAS itu keje dia..MALTAF ni ajak budak menaji agama,p talaqqi n sayang rasulullah,tapi dia tolak politik, tolak psatuan n tolak pas..sedangkan MALTAF sndiri brada di bawah JPMK yg di biayai umno dia tak kisah pulak.MALTAF ni UMNO yg biayai n memeg jelas dlm organisasi dia pun penanungnya Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah. Baru2 ni dia kutuk tok guru,budak2 kelate pakat nk gi belasah,tapi bberap senior lama pakat halang, kalu ikot orang bodo,ngn kita pun bodo, pesan sorg penasihat. Ada dlm video2 lain dia kata PMRAM ni setan,badan2 kebajiakn pelajar ni setan, n macam2lah.Org camni kita perlu amik tahu,utk tegur & bagi panduan pada org lain, tapi kita jgn layan,sebb memg jenis dia lagi layan lagi dia suka, suka bdebat mrasakan dia betul padahal senget hakikatnya. Mudir MALTAF asalnya orang kuat Yayasan Al-Jenderami, pusat pengajian kitab turath di malaysia,.2x5 lah sebab Al-jenderami pun tolak politik, mengaji je penting. Politik tak boleh, tapi amik duit n sokong umno boleh pulak sebb tak buat huru hara katanya. Jadi cam ulama' umno.."

 aduiii la..macam-macam stail orang belajar agama zaman sekarang ni..ada kawan bagitahu yang dia ni anak murid sorang tok guru kat kelantan yang dok hentam Tok Guru Nik Aziz.. rosak2..

18 comments:

Anonymous said...

kita yg betul org semua salah,,,ini lah yg susah,,,,,kena hentam cikit dah melenting,,,fikir2,,,,lah

Anonymous said...

kalau dah dia biul dan tak betul jangan ikut dan dengar ceritanya nanti kita jadi sesat ok kata orang best men with their truth on their tonque always right.

Anonymous said...

baso budak tolol.. mengaji tapi bodo. serban besar tak ada hotok. umnooo dok menipu undi. mu tak jawap ,
ambik duit lembu 250 juta beli kondo.. mu senyap.
bahan duit zakat.. mu tak jawap
rasuah kapal selam... mu senyap.
tak bayar royalty minyak... mu tak melaun..

Anonymous said...

jangey duk nilai dgn dgar sekerat2 gak...dengar hk ni skerat gak pakat nok kato macey2...acu dengar bnyk ckt gak...jangey lorat mghukum..takot2 saloh menghukum....pkir2kanlah...


~ambesokongPASkeranaISLAMbukansebabNAMAdiaPAS~

Anonymous said...

mengaja ke merungut? akutgk pung x yakin dgn mung ni

Anonymous said...

aku dah lama dah tengok mamat ni.macam2 dia kata kat tok guru dlm fb,wahabi lah,org x aliran je,mula dok melebel itu ini, mcm la dia ni sunnah sangat,hisap rokok shisha tu sunnah ke bro.aku malas la cerita2 peribadi ni.kalau cerita panjang lagi.tp kalau nk org jadi ulama,cara hidup pun kena ikut toriq ulama la.ni bukan, hari ni serban bsr trlilit kat kepala,esok rambut pnjang trburai,baju x hapa2.
aku pon heran ada jugak budak2 dok ikut dia ni.

Anonymous said...

manhaj azhar la sangat,
selama ni dok talaqqi dengan masyeikh azhar x da sorang pun dok sebut bodo puluh2 kali.

Anonymous said...

BUDAK BODO MACAM TU BUAT SOLAT HAJAT SAJA BIAR BISU...BODO PUNYA BUDAK

malazia said...

sedangkan MALTAF sndiri brada di bawah JPMK yg di biayai umno dia tak kisah pulak.MALTAF ni UMNO yg biayai n memeg jelas dlm organisasi dia pun penanungnya Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah...kata tuan blog

ni org pgl hujah bodo,
umno ada ke duit nk biaya JPMK sedangkan UMNO yg duk guna duit kerajaan...

Anonymous said...

Apa yang dia cakap ni? Mengarut la..tak macam Ustaz pun? Macam cakap dengan kawan kawan je... merepek repek cakap...Bunyi macam orang merungut dan membebel..jauh beza macam langit dengan bumi dengan USTAZ AZHAR IDRUS...

Anonymous said...

nmacam la PAS ni semua betul maksum, UMNO salah korang kutuk2..

bila PAS salah pun mari kita kutuk2.....

HARAM DEMOKRASI SYIRIK

Anonymous said...

macam2 dah perangai org2 baru ni...sumer nyer berlagak tunjuk pandai nak berceramah,mengajar tapi ilmu cetek....pastu hentam mana2 alim ulama'pulop..dunia akhir zaman ni mcm tu la seudara2 sekalian..sedar lah kiter sumer..

kuntau said...

bahlol ni macam stim ais je, seselma semacam aje, lepas tu merapu tak nampak macam ustaz pun,kalau budak kelantan nak balun pun bagus juga sbab memalukan orang kelantan je.

Anonymous said...

kalau nak komen biarlah dengan cara lebih berilmiah, bukannya kutuk sana kutuk sini, nak berlawan hujah adalah dengan hujah, kalau betul seseorang salah dan ilmunya tak betul maka berhujahlah dengan ilmu, kalau dok kutuk keji silap2 dapat dosa percuma saja...lagi teruk kalau orang yg kita kutuk keji tu memang ulama di sisi Allah, lebih teruk lagi ulama tu pula adalah keturunan junjungan kita Rasulullah SAW, ingat pesan ulama ttg adab kita dgn zuriat keturunan Rasulullah SAW iaitu jika mereka salah atau berbuat maksiat kita doakan mereka bertaubat dan diberi hidayah oleh Allah dan nasihati mereka dengan sebaik mungkin, dan jika mereka ulama hendaklah kita muliakan mereka sebagai menghormati Rasulullah SAW.

Anonymous said...

Gunakan akal dan waras untuk menilai dan terima sesuatu perkara....

Norrick Abe said...

apa yg beliau cakap betul.jgn tahu nilai pd kecacatan orng sbb kita hnya manusia biasa je....kita tetap ISLAM asalkan kita x tergelincir drpd aqidah pn kira ok...kita mengata beliau bodoh padahal kita lbh bodoh drpd beliau...

Anonymous said...

Janganlah sebab terlalu taksub dengan tok guru dan parti sehingga tertutup semua minda dan hati. Ikhlaskan hati kerana Allah baru nampak siapa betul siapa salah, siapa bijak siapa bodoh....,

Anonymous said...

dia ni dulu mmg xbetol..akui dok satu dorm ngn dia time kat maahad..dia siap balah ngn ustaz cakap cm2..wahabi la..ape lah..tapi dia..siap pakai baju rock..layan heavymetal..aku dr dulu tak suka ngn dia ni tim kat sekolah...selalu dy nk ceramah kat org tp dia pon sama jahat..smoga dia dpt hidayah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...