Easy Blog Tricks


camarputih06@gmail.com..

tinggalkan link blog anda di bawah untuk di masukkan dalam list blog CamarPutih..Linkkan juga blog Camar Putih di blog anda.

jom merapu di sini

Followers

8.11.10

[PANAS] Pemimpin MCA Kata "Tuhan Perintahkan Orang Kristian Tentang Negara Islam"!!HarakahDaily (Ing) melaporkan bahawa bekas ADUN MCA Subang Jaya, Lee Hwa Beng telah menulis dalam Twitternya bahawa negara Islam seperti dicanangkan oleh PAS akan mengharamkan semua agama.

Katanya, "Sebagai penganut Kristian, kita seharusnya takut akan negara Islam daripada perkara yang lain. Mengapa DAP menolong PAS mencapai tujuan itu." soal Lee kepada penyokong DAP dalam laman sosial itu.

Bekas ADUN itu menambahkan kejahilannya dengan menyatakan bahawa agama selain Islam tidak akan diberi tolak ansur di bawah negara Islam tersebut, sambil menambah undang-undang Islam akan dilaksanakan terhadap orang bukan Islam.


Atas alasan itu, Lee menulis di Twitternya dengan mengatakan "Salah satu Perintah Tuhan ialah menentang negara Islam." Dia menambah dengan menegaskan bahawa UMNO tidak berhasrat menubuhkan negara Islam seperti yang diimpikan oleh PAS.


Apabila menyedari keceluparan tulisannya, Lee dengan pantas menyatakan bahawa kenyataan itu merupakan pendapat peribadinya. Dia menegaskan bahawa "Saya tidak pernah mengatakan bahawa saya menentang Islam. Malah saya menerima Islam sebagai agama rasmi negara ini."

Tulisan bekas ADUN MCA ini jelas merupakan suatu hasutan untuk memecahbelahkan antara penganut Kristian dengan Islam yang selama ini hidup harmoni di negara ini.Kenyataan bahawa Tuhan memerintahkan orang Kristian menentang negara Islam juga suatu penyelewengan yang boleh menimbulkan kekeliruan dalam kalangan penganut agama itu.

Justeru, saya menyeru pihak berkuasa menyiasat hal ini, dan tindakan segera perlu dikenakan terhadap pemimpin ini yang bukan sahaja boleh menggugat keharmonian masyarakat berbilang bangsa dan agama, malah menghina dan menfitnah Islam sebagai sebuah agama yang menyeru ke arah perdamaian dan keharmonian.

Sejarah telah membuktikan bahawa Islam menjaga kepentingan semua pihak, malah tidak pernah menghalang mana-mana penganut agama lain mempraktiskan agama mereka. Usahlah menilai Islam hanya berdasarkan perilaku beberapa diktator yang menggunakan agama untuk tujuan peribadi dan sebagainya.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...