Easy Blog Tricks


camarputih06@gmail.com..

tinggalkan link blog anda di bawah untuk di masukkan dalam list blog CamarPutih..Linkkan juga blog Camar Putih di blog anda.

jom merapu di sini

Followers

25.1.12

TULISAN PANAS BY GERAI 3 ABDUL!! : TUKAR TIUB PERANGAI MACAM UMNO??BLOGGER PR PERANGAI MACAM UMNO??AHLI PR PERANGAI MACAM UMNO??

SUMBER

Asalamualaikum wbt & Selamat Sejahtera...

Kali nih aku nak bukak tajuk 'Pas Ganti Umno'... Sebenarnya aku malas nak cerita benda nih...

Pasalnya ramai geng PR dah jadi mcm umno akhir2 nih... Bangang nak mampus.. Nanti aku huraikan kenapa.. OK?

Beberapa hari nih aku tak keluar artikel pun kat g3a.. Tima Kasih kat HBY & Rakyat Msia pasal sudi support g3a pada time aku malas cam nih...



Ada beberapa isu yg dibangkitkan blogger PR akhir2 nih aku tengok mmg isu bangang... Bakar darah je aku tengok perangai diorang akhir2 nih...

Tapi bila aku layan baca komen member2 kat g3a.. aku steady balik.. Sebelum g3a di bukak, aku tak pernah ada kawan dlm intenet nih... Tapi dlm 2-3 hari aku tak menulis nih aku perasan... Ramai gak kawan2 g3a aku kat ruang intenet nih rupanya.. tu pikir aku... pasal tu akhirnya aku menulis artikel nih...


=================================Gerai3Abdul================================



Semua org tau isu Kolej Universiti Insaniah (KUIN)... Isu AUKU telah di gunakan pada pelajar...

Semua org tau Ust Azizan di serang akhir2 nih.. Tapi bukan detail isu nih yg aku nak bukak kali nih..

Yang aku nak bukak kata2 Abg Mat Sabu pasal takutnya dia kalo sungguh Pas ganti umno...

Cerita KUIN & AUKU tu kita semua tau isu nya..
masalah kewangan yg jadi isunya... budak2 yg belajar kat situ tak cukup kemudahan..



Dan paling utama ramai gak tau yg barua2 umno yg baling bom petrol depan bilik HEP...

Ramai gak yg tau barua2 umno yg edar fliers kat depan mesjid lepas solat jumaat utk ajak budak2 KUIN berdemo menentang Ust Azizan...

Point aku kat sini ialah..
Bukan Ust Azizan yg hukum budak2 yg kena gantung tu.. Tapi pihak KUIN yg amik tindakkan bwh AUKU sampai budak2 tu digantung...



Ust Azizan keluarkan duit Negeri Kedah rm9 juta utk support KUIN...
Jugak cuba carik bantuan dari sumber lain utk selesai masalah kewangan KUIN..

Kos nak running KUIN rm 30juta... Jadi budak2 yg nak berdemo.. berdemo lah... apa ada hal nak berdemo... cuma silap paham akibat di cucuk umngok je...

Kalo student berdemo akibat salah paham pada Ust Azizan yg tanak backup budak2 yg di gantung pihak KUIN.. Itu normal...

Cuma yg peliknya apasal blog2 PR sendiri pun dah start bantai Ust Azizan mcm gaya membantai musuh? Ust Azizan hantar FRU ke? Polis?.. KAH KAH KAH... bangang..

Ramai member2 kat g3a aku percaya adalah golongan yg rajin membaca blog... Rasanya semua pernah terbaca beberapa blog PR pun hentam Ust Azizan akhir2 nih...



Antara yg aku nampak paling kuat menghentam Ust Azizan ialah blog tukartiub.. Blog tukartiub nih hishamuddin rais mengaku dia punya.. tapi ada 2-3 ekor penulis lain kat blakangnya sebenarnya...

Seronok betul tukartiub bantai Ust Azizan dari isu surau sampai la kes KUIN nih... Budak2 muda ingat hishamudin rais tu kononnya blogger bebas.. KAH KAH KAH...

Sebenarnya dia hardcore PKR... tapi berselindung di sebalik nama blogger bebas... Aku tanak bukak hal peribadi dia kat sini... Cuma kempen yg dia buat nih kempen stail umno... Kempen tikam menikam sesama sendiri tu perangai umno..



Ada jugak 2-3 ekor blog Pas dah terikut rentak bangang tukartiub... malas aku nak list blog pas yg mcm nih.. ngkorang lagi tau kot.. Sampai yg paling latest pemuda Pas pun ada sekor dua yg terikut ikut... Jadi buleh nampak tak kerisauan Abg Mat Sabu sebelum nih ada asasnya?

Aku bukan anti pada PKR...
Malah sbg rakyat Selangor, 80% aku sokong dgn dasar MB Khalid... Aku pun pegi 901 ari tu utk support brader anwar...

Tapi perangai 2-3 ekor si bangang jenis2 mcm nih cuba menjatuhkan satu demi satu pemimpin Pas secara sembunyik kat blakang blog akhir2 nih patut di tegur oleh pemimpin PR.. Terutama Anwar Ibrahim psl Anwar ketua...

Ini bukan lagi cerita kebebasan berkarya, tapi ini propaganda menjatuhkan pemimpin Pas yg dia rasa dia buleh jatuhkan.. Tok Guru Nik Aziz..? mampus dia tak berani.. KAH KAH KAH... bodek lagi ada... KAH KAH KAH... Mat Sabu? dok menyelit lagi ada... KAH KAH KAH...


Aku tanak detailkan semuanya, sbb karang byk nama2 org termasuk pemimpin yg tersangkut sama... byk pulak isu lain yg mungkin terbukak sama..

Aku jugak tanak letakkan gambar2 yg buleh menjadi bukti utk menjatuhkan imej org2 PR yg bangang mcm nih..

Dalam islam kita ada konsep tarbiyyah utk perbetulkan orang2 bangang yg buat kesilapan utk di perbaiki... Cuma ada jugak konsep perang pada pembawak fitnah...


Kepala blog yg paling bengong dlm isu Ust Azizan nih ialah tukartiub... Aku tak pedulik blog dia lagi glamer dari g3a.. Aku jugak tak pedulik hisham rais korum lama minum kopi ngan aku 7-8 thn lepas... Tapi kempen tukartiub menghentam ahli2 Pas akhir2 nih cukup terang & jelas... Aku tanak ulas atau buat spekulasi pasal agenda tukartiub... Biar masa yg tentukan segalanya....

Cuma akibat perbuatan mcm nih ada pulak blog2 yg tarok gambar Tok Guru Nik Aziz dah terikut sama kebangangan tukartiub.. Antaranya wartamaya, bloglistpolitik & byk lagi blog lain... KAH KAH KAH... bingai..

Buang je lah gambar Tok Guru & bendera Pas tu... kalo tau dek Tok Guru Nik Aziz perangai ngkorang hentam Ust Azizan sesedap rasa... free je kena "CELAKA"... KAH KAH KAH... mcm blogger malaysiawave sblom nih... KAH KAH KAH...

====================================Gerai3Abdul============================


Kempen "Pas Ganti Umno" sebelum nih maksudnya adalah supaya org melayu yg selama nih percaya pada umno utk jaga melayu & islam beralih arah pada Pas..

Memang Pas lebih layak menjaga melayu pasal kalo Pas duduk kat putrajaya sekolah akan ajar anak2 melayu pendidikan islam yg sebenar, drama tv akan mengajar melayu indahnya islam, org melayu jugak akan dibebaskan dari belenggu riba secara berperingkat-peringkat, keluarga melayu akan belajar ilmu kekeluargaan untuk mencari kebahgiaan sebenar & mcm2 lagi lah...


Tapi kempen tu di hentikan akibat kaki loyar buruk buleh kata bila Pas Ganti umno.. Pas pulak la yg akan rembat harta rakyat.. Pas pulak la yg jadi jahat mcm umno.. Pas pulak la yg jadi penyebar fitnah... Akhirnya kempen nih di berentikan..

Aku yakin Pas takkan jadi mcm tu, kalo Pas satuhari nanti jadi mcm tu, bermakna tu bukannya Pas lagi.. Nama parti pun aku percaya di tukar ke nama baru..

Yang jelas hari nih, kita semua buleh nampak perangai umno dlm PR... ada pulak yg terikut rentak bangang mcm tu.. Jadi kiasan Abg Mat ari tu bagaikan perli pada ahli2 PR... Sebab bibit2nya dah makin ketara...


Kalo kita berkempen nak tawan Putrajaya, ahli jgn di tikam dari belakang, sahabat jangan di fitnah di dalam gelap.

Yang salah kita tegur guna saluran yg betul. Bukan cara umno yg kita pakai. Ingat lagi cara kempen umno nak guling pak lah? Ingat lagi cara geng2 pak lah hentam madey?

Jadi kalo hari nih perangai PR dah sama mcm perangai BN tikam menikam sesama sendiri.. Orang PR dah mula kempen menjatuhkan sesama sendiri...



Aku rasa baik kita biarkan saja umno terus menjahanam negara.. Biarkan saja harga barang terus naik... Biarkan saja melayu islam semakin sesat dlm islam dajjal umno... Biarkan saja kerosakkan anak muda semakin parah..

Pasalnya ramai lagi org yg kononnya nak tawan putrajaya otaknya masih sama level ngan umno... Jiwanya masih tak tau apa benda yg sebenarnya nak di perjuangkan... Biar org2 bangang jenis2 nih rebah akibat semakin hari semakin terdesak... dek cengkaman umno...


'School Of Hard Knocks' kaedah yg aku suka gunakan utk org bangang yg rasa dirinya pandai, maksudnya kadang2 kesakitan tu buleh jadi pendidikan yg baik utk mengajar org bodoh..

Kalo umno terus memerintah.. Harga barang.. Keruntuhan akidah & moral.. semua zalim yg umno buat.. Langsung tak bagi kesan kat Tok Guru Nik Aziz & keluarganya... Tok Guru Hadi & keluarga pun takde kesan.. Tok Guru Harun Din pun tak terasa kesannya.. Aku sendiri pun tak rasa kesannya..


Aku bagi sikit contoh..
Harga barang naik? pendapatan aku skrg pun tinggi sikit drpd gaji MB selangor.. Keruntuhan akhlak anak muda? anak aku tak join sekolah umno... kat rumah pun kami tak layan tv & hiburan umno.. kami cari hiburan yg 100% lagi best dari semua hiburan umno, tapi syariat islam benarkan... Riba & hutang? aku tadak hutang...

Sampaikan semua akaun bank peribadi pun dah aku tutup sejak tahun 2002 woi.. KAH KAH KAH... aku skrg cuma pakai 1 akaun bank utk dpt payment dari client company aku & lepas tu aku tukarkan semuanya jadi cash utk sara hidup, emas, sawah, kebun, rumah dsbgnya.

Andai aku tak bekerja 30-40 tahun sekalipun.. InyaALLAH dapat sara hidup anak bini aku... caranya?

Ikut lah islam... Pasal islam itu mengajar kita memerdekan diri dari perhambaan.. Aku hidup hanya untuk mati...

Aku pun dulu miskin sampai nak kawin pun duit mas kawin rm80 pinjam kat bini, duit hantaran, kos kenduri semua duit bini.. Tapi sejak aku ikut islam, aku merdeka seluruhnya... (nanti lah lain masa aku share)..

Senang cerita apa saja gila babi kejahatan umno... Aku tadak kesan... Tok Guru Nik Aziz pun aku yakin tadak kesan... umno ajar maksiat siang malam pun, anak bini Tok Guru tetap steady..

Isunya kat sini...
Rakyat yg akan dpt kesannya.. Org miskin yg dpt kesannya... Anwar Ibrahim yg dpt kesannya.. hisham rais tukartiub yg dpt kesannya (dulu kolumnis utusan, the star).. dan semua penyokong ideologi tikam sesama PR nih yg akan dpt kesannya.. KAH KAH KAH..

Nasihat aku jika perangai bangang mcm nih tak di betulkan segera.. Kalo semakin ramai penyokong & ahli PR dah mula berperangai mcm umno...





Adalah baik jika biarkan saja umno terus memerintah..
Adalah baik jika biarkan saja Pas keluar dari Pakatan Rakyat...
Adalah baik jika biarkan saja Anwar masuk penjara sekali lagi..
Adalah baik jika biarkan saja geng Raja Petra ikut jejak Raja Petra.


Kita semua tunggu lah pengamal sistem real politik tikam menikam ini tobat atau hancur di telan siksa dunia.. Kita semua tunggu lah rakyat belajar erti sebenar perjuangan & kemerdekaan... Atau kita semua tunggulah sampai umno berkubur dgn sendirinya... KAH KAH KAH... Pasal apa aku kata mcm nih?

Pasal ada lagi pengikut geng2 tikam belakang benih2 saki baki warisan british & iblis...

====================================Gerai3Abdul=============================

Nota :-

Tahniah pada Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM)..
Pasal ambik tindakkan matang dlm berdepan isu nih...
Siasat & mintak penjelasan sebelum bertindak...

Ust Azizan & Kerajaan Kedah sepatutnya takde kena mengena dlm hal nih... Bukan Ust Azizan yg berkuasa pada sistem undang2 pendidikan negara nih...


=====================================Gerai3Abdul============================


P/s Untuk Member G3A:-


Sori pada member2 g3a semua... Artikel aku kali nih cuma 30% drpd niat sebenar aku... Gambar pulak cuma 10% drpd standard gambar bukti yg biasanya aku buat dlm g3a.. Aku jugak rasa aku mcm byk lari tajuk kali nih.. Pasalnya kalo aku bukak fullswing... Byk yg lebih buruk dikhuatiri terjadi.. Kalo buleh aku tak nak berlaku yg buruk... Aku nak Umno tumbang...

Aku antara org yg kuat sokong Tok Guru utk perpecahan Barisan Alternatif sblom nih, walaupun pada masa tu tanpa G3A.. Niat aku masa tu.. Barisan Alternatif belum bersedia utk ke Putrajaya..

Kali nih aku harap PR cukup matang utk ke putrajaya... Pasal aku taknak ada klon mcm umno kat negara nih...


Aku nak kerajaan baru yg buat aku senang lepas anak aku kesekolah kerajaan.. senang lepas keluarga aku bukak tv kawalan kerajaan... senang lepas keluarga aku ikut program kerajaan.. senang aku bayar zakat di pusat zakat kerajaan.. Tak perlu lagi aku bersusah payah pikir kaedah & berhabis duit untuk cari alternatif bagi menyelamatkan diri aku & keluarga aku...

Sejak isu nih timbul... bila tengok perangai bangang mcm nih... Aku rasa nak lantakkan saja semua org lain kat internet yg terikut rentak bangang mcm nih... Cuma aku teringat kisah Nabi Yunus yg tinggalkan dakwah & kena denda ditelan ikan besar.. Aku teringat jugak pesan Rasul saw yg suruh kita tanam biji benih sekali pun esok kiamat.. Tafsirnya pasal menanam tu adalah unsur ibadah...

G3A adalah blog baru, pengaruh G3A pun tak sehebat mana, jadi suara G3A mungkin aku pikir takkan dpt mengubah apa2 dlm usia G3A baru 4 bulan... Bila aku nampak kebangangan yg di buat blog2 PR yg jauh lebih lama usianya & ramai pengikutnya.. aku rasa ahh... lantak ngkorang lah... tak perlu pun aku pedulikkan org2 yg bangang mcm nih & pengikutnya..

Biarlah PR Ganti Umno dlm menjahanamkan negara pulak... Aku akan ikhtiar & doa utk lindungi keluarga aku mcm skrg nih.. Orang lain lantak lah...


Ramai lagi islam yg payah sgt nak amik iktibar pembunuhan para hawariyyun Rasul saw iaitu Abu Bakar ra, Umar ra, Uthman ra & Ali ra... Ramai lagi org malaysia yg payah sgt nak belajar dari peristiwa musnahnya perjuangan lawan british pada darurat 1948..

Manusia hari nih tak sudah2 mengulang kesilapan org2 yg dulu... Kesilapan yg sudah di takdirkan utk kita generasi depan ini belajar & elakkan dari berulang di zaman kita... Ramai sgt yg tak sedar dirinya bodoh.. Ilmu sedar dirinya bodoh adalah titik permulaan manusia jadi pandai... Quran pun tulis manusia nih ramai yg bodoh...

Tapi bila aku tengok member g3a melawak & komplen perangai umno kat ruang komen dlm 2-3 minggu kebelakangan nih, walaupun aku & G3A mengelak dari isu yg besar2 & tgh hangat skrg nih..

Aku rasa aku perlu share pandangan nih pada org2 yg aku rasa... aku suka & aku sayang..


Sayang sbg sesama manusia woi... bukan sayang nak ajak kawin.... KAH KAH KAH... Lu org semua inspirasi aku kali nih... Terima kasih semua pengkomen g3a... Mungkin biji benih yg aku semai kali nih tak sia2.... dan doakan aku sentiasa dlm jln ibadah... Walaupun apa yg aku tulis kali nih pahit bagi tukartiub fan....

Harapan aku org2 PR takkan jadi macam umno... Jika perkara nih tak perbetulkan segera... Mungkin sekali lagi kesatuan Pas, Pkr & Dap bakal bercerai dlm tempoh last minit PRU dek kerana masih ramai ahlinya & pengikutnya masih bangang mcm lembu umno...

Aku tanak bukak hujah agama kali nih.. tapi bagi org2 yg ahli agama... cukup lah aku cadangkan cuba check isi kandungan surat Sayyidina Umar ra pada panglima perangnya yg sedang berperang dgn kerajaan Parsi... Pesanan seandainya jamaah kita dgn musuh tidak lagi berbeza perangainya..


Sekian,

Selamat Sejahtera,
Asalamualaikum wbt.

-kandis-

9 comments:

Nasution said...

Ostad Azizan mmg baguih. tapi dlm isu kuin anak muda tentang dia! kmi sokong kmi tentang ikut tajuk

KANDIS said...

ooit...

kopi artikel aku tak mintak izin..
aku tak halal oii..
KAH KAH KAH KAH...
mintak izin cepat..
aku tunggu ngko kat g3a...

Anonymous said...

taniah tuan sokong100% jagan jadi macam hasan ali cakaptak serupa bikin.harap ustd azizan tabah macan tok guru nik aziz.celaka lah kepada mereka2 yg busuk hati terhadap insan2 yg ikhlas ini.

Uwais Qarny said...

to KANDIS :
oitt..kah kah..sory2 bro..buat2 terlupa nak minta izin..kah kah..
wokey tokeh:P

KANDIS said...

ok camar putih...
ngko dah dtg & mintak izin..
aku halalkan...

seronok hati aku bila jumpa blogger yg berani mengaku mcm ngko...

maknanya bukan semua org pentingkan diri sendiri & sombong dlm zaman nih.

tahniah & tq aku ucapkan

Uwais Qarny said...

to KANDIS : hidup itu kan belajar..anyway, artikel ko memang BOOM:))

PenganutPAS said...

Kalau bukan kerana ustaz azizan takkan PAS dapat tawan Kedah tu!!!
k tendang ustz
Biasalah bila dah dapat tu ramai lah yang berebut nak tempat dia ...

Maka talibarut PKR macam tukar tuib dengan PAraSit-PAraSit akan berusaha ostaz dari tempat tu.

Bukan ostaz jer kalau boleh semua yang dalam kategori ulama tu nak ditendang nya.

Supaya tinggal nanti golongan profesional macam mahfuz omar yang kelulusan SRP tu dan mohd sabu yang berkelulusan SPM tu aja dalam PAS .

Baru senang nak dicucuk hidung

Zidas Detarakas said...

Salam kandis...aku sadiz, nape gerai aku tak bleh nak masuk...lepas bro stiker add aku Dlm intensedebate....terus aku kena block..tolong tgk2 system gerai tu..Tima kasih..salam.

Anonymous said...

As salam
dulu penah juga ikut blog g3a
selepas blog tu hilang terus tak ikuti dah....kalau bernafas lagi blog g3a tolonglah info2 sama saya
p/s : saya bukan blogger
cuma silent reader

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...